FF een blog (En een toevoeging.)

Heehee, Fleur en Faja hier! (Snap je de woordgrap nu)

Vanochtend heerlijk uit kunnen slapen. Nadat we met de tuk-tuk aankwamen bij de fietsen, zijn we naar Husk gereden. Wat makkelijker klonk dan dat het natuurlijk was. Bruggetjes die instorten terwijl Karel het even uitprobeerde of het wel helemaal veilig was. Gelukkig zijn we allemaal zonder vallen aan de overkant gekomen. Natuurlijk pauze’s onderweg door de brandende zon en liters water drinken. Eenmaal aangekomen kregen we een perfect verzorgde lunch van de vrouw van Lim. Toen de les van de buddy’s begon, deden we uitbundig mee! We hebben met z’n allen de kinderen het alfabet in het Nederlands geleerd. De Hollanddag kon van start gaan nadat de les beeindigd was. Met het beginnen van namenspelletjes leerden we gauw alle namen van de kinderen. Hierop volgende een dansworkshop waarbij veel gelachen werd. We splitsten op in 3 groepen: Stoelendans, molentjes maken en bootjes maken. Dit was erg vermakelijk voor zowel onszelf als de buddy’s.
Voor alle goede zorgen die Fiona en Srey Leak (de vrouw van Lim) hebben geregeld, onder andere de lekkere lunch, hebben we ze bedankt met typisch Hollandse cadeautjes.Teruggekomen in het hotel gingen we lekker zwemmen, hebben Lars, Jannes, Melissa en wij een lekkere massage gehad.
Met een goed gevulde maag door een soort van NiHao, zitten we nu lekker achter de computer, terwijl de rest zijn tas aan het inpakken is, de blog te schrijven.

Morgen de busreis terug naar Phnom Penh (geschat 8 uur) Deze keer niet over de verschrikkelijke hobbelweg als waar we de heenweg overheen reden.

Hossels,
Fleur en Faja

Een andere groep ging ondertussen nog terug naar het hotel waar we gisteren waren ontvangen. We hebben daar twee interviews gehouden met mensen voor wie een sociaal opererend bedrijf een groot verschil in hun bestaan heeft gemaakt.de naam is Shinta Manie. We hebben nu 7 interviews binnen met vrouwen van wie we een beeldportret kunnen maken. Sommigen zijn dankzij NGO’s vooruitgegaan en anderen via het hotel  we hadden ook met Pactics willen spreken, de brillendoekjes fabriek, maar door gebrek aan tijd lukte dat niet meer.

We kunnen Cambodja warm aanbevelen. Het is nu 7.30u en al een graad of 33. Maar ondanks dat, kom hierheen beslist een keertje heen. Bezoek Siem Reap en Angkor Wat en ga lekker slapen in her genoemde opleidings hotel Shinta Manie. Ze hebben vele prijzen gewonnen. Google maar eens even.

Komende dagen weer flink wat activiteiten rondom de kledingindustrie. Maar eerst met de bus terug naar Phnom Penh

Over zand was het trouwens best lastig duwen, waar het geasfalteerd was, werden we minder moe.

Over zand was het trouwens best lastig duwen, waar het geasfalteerd was, werden we minder moe.

Advertisements

5 thoughts on “FF een blog (En een toevoeging.)

 1. Weer FF lekker jullie blog gelezen!!
  Hoop lol gehad met elkaar lijkt het, mooi is dat met leeftijdgenoten aan de andere kanat van de wereld!
  En die massage klinkt ook heel goed!
  Goeie reis morgen!

  Like

 2. Ben iedere dag weer nieuwsgierig wat jullie nu weer beleefd hebben! Zal jullie verhalen straks missen. Maar fijn te lezen dat het jullie, ondanks alles, goed gaat.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s