Na het eerste “uitslaapdagje”

Na een eerste “uitslaapdagje” vertrokken we vanmorgen om 08:30 naar een meer, Tonle Sap. Vandaag gingen we niet met de tuktuk maar met 2 busjes aangezien het een verre en erg zanderige, hobbelige weg was.
Na 3 minuten begon Ana Mae’s busritueel, haar ontbijt verspreidde zich al snel over de vloer van de bus. Maar dit mocht de pret niet drukken. Na een uurtje rijden kwamen we aan bij het o-zo lekker ruikende meer. Hier lagen twee superluxe bootjes voor ons klaar (not). Het weg varen was geen succes. Er zat plastic en visnetten om de schroeven, het was dus niet een heel schoon meer. Al varend kwamen we aan bij een floating village. Een dorp drijvend op het water, 98% van dit dorp leeft hier dan ook van de visvangst. We maakten een kleine stop bij een ‘crocodile farm’ na een paar agressieve krokodillen acties en wat bijna afgebeten armen voeren we weer terug naar de opstapplaats en reden we weer, ondertussen in een schoongemaakte bus, naar de Husk community waar we voor het eerst onze buddy’s zouden gaan ontmoeten.
Eerst hadden onze buddy’s een erg actieve, luidruchtige, Engels les waar wij aan deel mochten nemen. Het was erg bijzonder om te zien hoe ze daar Engelse les geven, we kwamen dan ook tot de conclusie dat het in Nederland ook wel zo mag. Er was een super sterkte interactie tussen de ‘teachers’ en de ‘pupils’. Door middel van spelletjes leren deze kinderen op een super goede manier Engels.
Hierna mochten we met onze buddy’s gaan kletsen en hebben we onze cadeautjes uitgedeeld, de stroopwafels vielen erg goed in de smaak. Het was erg leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen waren. Jammer genoeg waren er ook een paar minder spraakzame buddy’s maar dat loste zich al snel op bij het pannenkoeken bakken. Fiona van Husk vertelde dat dit de 3e keer was dat de kinderen hebben gekookt op school en dat het dan ook erg bijzonder voor ze is, omdat ze niet gewent zijn om ‘voor hun lol’ te koken. Ze waren erg onder de indruk van de pannenkoeken.
Nadat alle pannenkoeken op waren gegeten, reden we naar het circus waar we een workshop zouden krijgen van een organisatie Phare. (Deze organisatie geeft kansen aan getalenteerde straatjongeren uit Cambodja om zich verder te ontwikkelen als acrobaat. Het geld dat wordt opgehaald is voor de families van deze acrobaten in opleiding.) Na een korte introductie gingen we aan de gang met koprollen, handstanden, salto’s en andere acrobatische kunsten. Ook Ana Mae maakte met haar zwakke maag doodleuk koprollen. Gelukkig bleef de mat schoon. Na wat gekraakte en bijna gebroken nekken stond er een heerlijke maaltijd op ons te wachten. Toen alle kippenvleugeltjes op waren gesmikkeld en de laatste restjes tussen de tanden weg waren gehaald konden we de circustent in. Hier werden uit voorzorg waaiers uitgedeeld die niet alleen tegen de warmte waren maar vooral tegen het flauwvallen om het goede lichaam van de getinte acrobaat.
Het was een erg spectaculaire voorstelling waarbij we ademloos hebben gekeken naar onder andere omgedraaide benen in nekken. Voor de dames was het erg fijn om na afloop nog even lekker dicht tegen de bezweette getinte acrobaat aan te mogen staan voor een foto.

De softieknuffels zijn nu ook bijna klaar! Vandaag hebben we de laatste prototype gezien, waar we na hevige discussies, allemaal enorm trots over mogen zijn. Sabai, de naam van de knuffel wat in het Khmer blij betekent, (tot Karels grote spijt heet de knuffel geen Karel) is erg mooi geworden.

De foto’s worden er nog zo snel mogelijk bijgevoegd.
Wij duiken nu snel ons bed in, aangezien we morgen weer vroeg uit de veren moeten.

Liefs,
Dees en Louise

Hj

Advertisements

2 thoughts on “Na het eerste “uitslaapdagje”

  1. Nou moet het geen vakantie worden he, zomaar uitslapen 🙂 Leuk geschreven en ik vind Anne Mae wel heel stoer als je zo snel misselijk wordt. Bedankt weer voor de leuke update en lekker slapen allemaal

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s