De Langste Dag

Vanochtend hadden we rond 07:45 ontbijt, om 08:15 vertrokken we bij het hotel. Lopend gingen we naar de puppets waar we verder gingen met het maken en versieren van de dieren. Deze dieren komen zaterdag op een tuk tuk die over de parade rijdt. Iedereen ging verder met zijn eigen ontwerp of ging versieren.

Ana Mae, Peter, Remi en Fleur gingen naar Sala Baï voor een interview met twee leerlingen van het trainingsrestaurant. Na het versieren en het interview liepen we naar de markt waar we weer een lunch van

bananen of anderimage image

image image fruit kochten.

Na de markt gingen we naar een drukkerij, Silk Screen Printing, waar we ons eigen Both Sides Now shirt mochten bedrukken. Je mocht een shirt uitzoeken en die zelf bedrukken. Dit was erg leuk om te doen!

Na het bedrukken van de shirts gingen we met de tuk tuks naar Grace House. Hier krijgen kinderen de kans om Engels te leren, elektricien of timmerman te worden en er was een atelier waar vrouwen tassen aan vlechten waren. Het doel van de organisatie is om mensen skills te leren, dit doen ze omdat er een generatie is weggevallen na de tragedie tijdens het rode Khmer regime. Deze generatie had kennis die ze hadden moeten overdragen maar wat door de gebeurtenissen in de oorlog niet mogelijk was.
Toen we aankwamen kregen we een filmpje te zien over de organisatie en daarna kregen we een rondleiding over het terrein. Onder andere kinderen van 5 jaar hadden Engelse les in een open lokaal. Ook gingen we een kijkje nemen bij de vrouwen die tasjes aan het vlechten waren.Deze vrouwen krijgen loon voor ieder gemaakte tas, ook als het niet verkocht wordt.

Vervolgens gingen we naar Pactics. Dit is een goede fabriek die brillendoekjes en tasjes voor brillen maken voor o.a. Ray Ban en Michael Kors. We spraken met de Nederlandse eigenaar, V.I.Piet, en een van zijn Nederlands werknemers. We begonnen met vragen stellen, over de fabriek en werknemers. Deze fabriek heeft 320 werknemers die allemaal onder de goede omstandigheden werken, dus een goed loon, goede ventilatie, een dokter en een crèche heeft. Na het het vragenrondje werden we in twee groepen verdeeld en rondgeleid. Dit was bijzonder en erg leuk om te zien.

Uiteindelijk gingen we naar het hotel en een half uurtje later gingen we naar het ‘ all you can eat restaurant’. Dit kan je vergelijken met wokken, maar dan op z’n Cambodjaans. Na lekker te hebben gegeten gingen we naar de Night Market. We kregen ongeveer een uur de tijd om leuke dingetjes te kopen en rond te snuffelen op de markt. Iedereen heeft wel iets leuks gekocht, wij ook!

Nu gaan wij lekker slapen en verheugen ons op morgen, dan zien we eindelijk onze buddy’s!!

Liefs,
Eline & Floor

Advertisements

3 thoughts on “De Langste Dag

  1. elke dag weer leuk om te lezen, jullie hebben maar een druk programma: veel indrukken en ervaringen.
    hanneke en michel

    Like

  2. Met zijn allen op de bank jullie verhaal gelezen, jullie hebben een goede dag uitgekozen om de langste dag te zijn! Het is voor ons haast niet te bevatten, 320 medewerkers in een fabriek! We zijn nieuwsgierig naar de knuffels die jullie daar aan het maken zijn! Dikke knuf van ons! David, Frances, Esther en Mark

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s